preskoči na sadržaj
 

 

  Misija

  Školski volonterski klub okuplja stalan broj članova koji znaju što je to volontiranje, razumiju važnost     volontiranja, znaju objasniti kako solidarnost i volontiranje pomažu zajednici, znaju i razumiju koji su     oblici volontiranja i dobrotvornog rada u zajednici. Provođenjem volonterskih aktivnosti osiguravaju uvjete   za osobni rast i razvoj, razvijanje socijalnih vještina i stavova, osnaživanje i promociju rada školskog     volonterskog kluba i promicanje školskog volontiranja.

 Volonterski program u školi omogućava osposobljavanje učenika za aktivne i odgovorne građanine koji su   spremni i sposobni preuzeti odgovornost za promjene u školskoj i lokalnoj zajednici.

 

 

ŠKOLSKI VOLONTERSKI KLUB

 

Kako je sve počelo

Tijekom šk.god.2014./15. naša je škola bila uključena u projekt Volonterskog centra Zagreb, uz podršku MZOS u cilju promoviranja volontiranja u osnovnoškolskim klupama.

Svojim osobnim angažmanom, velikom motiviranošću, entuzijazmom i trudom u pružanju pomoći u učenju vršnjacima u školi, prezentiranjem rada školskog volonterskog kluba na Danu otvorenih vrata škole, te organiziranjem volonterske akcije Godine su samo broj u sklopu akcije Hrvatska volontira članovi školskog volonterskog kluba osvijestili su važnost volontiranja velikom broju učenika, učitelja i roditelja. Uspjeh pokretanja volonterskog programa bio je vidljiv i u angažmanu članova kluba u planiranju aktivnosti i regrutiranjem novih članova.

 

Što radimo danas

Šk. god. 2017./18. škola postaje partner Forumu za slobodu odgoja u projektu „Školski volonteri – osnaživanje mentorstva škola za koordiniranje volonterskih programa“. Projekt je podržan od MZO i AZOO. Članovi kluba pomažu vršnjacima u učenju i socijalizaciji. planiramo i ostvarujemo niz akcija.

 

1. prosinca 2017. školski volonteri osvojili su nagradu „Otisak srca“ koju dodjeljuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva za našu volontersku inicijativu Zajedno mozemo sve. Novčanim dijelom nagrade planira se pokretanje akcije uređenja učionice na otvorenom u školskom dvorištu.

 
 
 
 
HIMNA

 


RASPORED ZVONA


sandučić za pomoć


VIDEO LINKOVI

 Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisno

Dnevni tisak


 

preskoči na navigaciju